Düşler Konuşursa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Düşler Konuşursa

İçimde şefini kaybeden bir orkestranın hüznü var, dışımda Charlie Chaplin gülüşü...
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Emo Nedir? Genel Özellikleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
**Elmyra**
Admin
Admin
**Elmyra**


Kadın Mesaj Sayısı : 118
Yaş : 35
Nerden : Kdz Ereğli
Kayıt tarihi : 25/02/08

Emo Nedir? Genel Özellikleri Empty
MesajKonu: Emo Nedir? Genel Özellikleri   Emo Nedir? Genel Özellikleri Icon_minitimeSalı Şub. 26, 2008 2:12 pm

EMO EN AĞLAK AKIM

Emo,emotional rock'ın kısaltması ya da istediğimiz herhangi bir müziğin adı olabilir; ama emo sadece bundan ibaret değildir. Emo bir tavırdır, bir hayat tarzıdır, dünyaya bakış biçimidir. Düşüncelerinizin dış görünüşünüze yansımış halidir. Emo, hisli olmak demektir, mıymıntılığa kucak açmak ve bununla gurur duymak demektir.

80'lerde önce sadece bir müzik akımının adı olarak anılan emo, kısa sürede sadece bir türünden çok daha fazlasını ifade etmeye başladı. Emo kelimesinin tam olarak nerden geldiği bilinmiyor; "emotional" yani "duygusal" kelimesinin kısaltılmış hali olduğu fikri pek yaygın. Emo kelimesi, artık bu müziğin yarattığı moda ve tavrı anlatmak için de kullanılıyor. Yani emo kelimesi bir isim olmakla kalmayıp aynı zamanda bir sıfat görevi de görüyor. "Özlem'in yeni saçı pek emo olmuş" diyebileceğimiz gibi, "Aycan'ın bu özenti emo halleri beni çileden çıkarıyor" da diyebilirsiniz:) Alın size dilbilgisi dersi gibi iki cümle.

Peki emo sıfatı neyi belirler? Emo, bir moda, bir müzik türü ya da mutsuzluk / yalnızlık / melankoli durumu olabilir. Kısacası, mızmız her ruh hali için emo sıfatını kullanabiliriz. Emo, bu modaya uyan ya da bu müzik türünü takip eden insanlara verilen genel bir isim. Yani mızmızlığı yaşam şekli haline getirenler, harbi emo'dur. Mesela emo camiasındaki bir kişiye de rahatlıkla "çok emo bir çocuk" diyebilirsiniz.

Emo rock, genellikle ergenlik dertleriyle uğraşan, hayatlarının en büyük sorunu kalp acıları olan 14-20 yaş arasındaki genç erkeklerin icra ettiği bir müzik. "Emo" olmak genellikle "depresif" ya da "mutsuz" olmak olarak anlaşılır; ancak mızmızlanmak da, yani ortada gerçek bir sorun olmasa bile sızlanmaktan çekinilmemesi de emo olmak için önemli bir kriter. Emo olmak demek şikayet edip baş ağrıtan, mutsuz bir tip olmak demek. Tabi sadece şikayet etmekle emo olunmuyor. Şikayetlerinizi gayet şık bir biçimde ifade etmelisiniz. Yani modaya uymalısınız!

BENİ BAŞTAN YARAT

Her müzik türü zamanı gelince kendi modasını yaratır. Britney iç çamaşırını pantolonunun üzerine giyiyorsa, emocuların da alamet-i farikaları var. Emo fan'ları da -diğer tüm müzik ve moda akımlarının takipçileri gibi- emo'nun sadece bir moda akımı olmadığını, bir hayat tarzı olduğunu savunurlar. Öncülerden My Chemical Romance gibi gruplara bakarsak, en kendine has modalardan birini yaratmış müzik türünün emo olduğu söylenebilir! Hatta durum öyle karmaşık olmuş ki, bir noktadan sonra bu müzik türünü yapan insanların imajlarına emo değil, bu imajı takip eden insanların yaptıkları müziğe emo denmiş. (Nasıl ama kafa karıştırdık değil mi?)

"Emo tarzı" deyince farklı birkaç tür akla geliyor. "Emo" deyip işin içinden sıyrılmak mümkünse de bilinçli bir emo olmanızı isteriz. İsterseniz "şıkıdım" tabir edilenlerden olabilirsiniz. Ya da "indie" ile "pısırık" emo tarzları birbiriyle karıştırıp kendinize yakıştırabilirsiniz. Zaten emo olmak da kendine yakışanı giymek değil midir? Pek değildir tabii.

Şıkıdım bir emo olmaya karar verdiyseniz, renginiz siyah olacak. Yani şık döpiyesler kuşanmış insanlar için kullanılan, klasik anlamda şıkıdım denilen türden bir "şıkıdım"lık değil bu. Kıyafetlerinizin tarzı, az sonra bahsedeceğimiz indie'ler gibi olacak ama mutlaka koyu renk kıyafetler giyeceksiniz. Saçlarınız mutlaka siyah olacak ama Türk genci için bu sorun teşkil etmiyor nasılsa! Pısırık emo olmak için ise dar süveterler ve kalın çerçeveli gözlük şart.

DİSCO DEĞİL, RETRO!

Bir kere, üzerinde tercihen bir çocuk programının kahramanı olan tişört giyeceksiniz. Hele gerçekten bir çocuk tişörtüyse tadından yenmez. Emily the Strange ya da Nightmare Before Christmas tişörtü olmasın lütfen! Tercihen Invader Zim olabilir. En az bir rengi siyah olan ve enine çizgili tişörtler de bir beden küçük olacak. Ancak içine sığabilecek kadar zayıf olmanız gerek. Mıymıntılığınızı ve kederinizi, yemek yiyemeyecek kadar üzgün görünerek dışarı yansıtın. Göbekli bir emo olmaz.

Indie emo olmak için, biraz da punk rock'ın etkisiyle, ikinci el giysiler giymeniz lazım. İkinci el kıyafetten kastımız, babanızdan çaldığınız süveterdir. Yırtık pırtık bir kotunuz yoksa kendinizi hiç bu gruba dahil etmeyin en iyisi. Dar bir kot pantolon (erkekseniz, acı çekiyormuş gibi görünen ifadenize büyük bir katkı sağlayacaktır, çünkü daracık kotun içinde acı çekersiniz) ve tabi ki efsanevi (özellikle siyah, siyah değilse tükenmez kalemle üzeri karalanmış, tercihen bir tarafı açılmış) Converse'lerden bir çift aldınız mı siz de artık emo görünümüne kavuşabilirsiniz.

Kıyafetler ne kadar eski olursa o kadar retro olursunuz. Ve unutmayın, ne kadar retro olursanız o kadar emo olursunuz. Ayrıca üzerinde bolca rozet bulunan bir çanta da mutlaka dolabınızda yer almalı. Pısırık genç duruşu, emo'nun olmazsa olmazı olduğundan gözlük takıyorsanız bu kemik çerçeveli olmalı, takmıyorsanız da takmalısınız.

Düz siyah ya da koyu renkli ya da rengarenk (mor, kırmızı, aklınıza ne gelirse), "bütün gece ağladım ve yataktan yeni çıktım" modeli saçlar (gözünüzün önüne gelmesi önemli değil, dünya zaten bakması çok acı verici bir yer), özellikle koyu göz makyajı (erkekler için de kesinlikle siyah göz kalemi), kızlarda file çoraplar (ister bacakta, ister bilekte) emo'nun olmazsa olmazlarıdır. En çok kullanılan aksesuvar da bileklikler, ancak genel renk seçiminizin aksine bileklikler rengarenk olmalı. Bu renklere bakanların sizi techno'cularla karıştıracağından korkmayın. Hüzünlü duruşunuzla bu karşılaştırmayı bertaraf etmek elinizde. Hüzünlü bakışlarınız ve "I hate myself" (kendimden nefret ediyorum) yazan tişörtünüzle...

Tabi bu arada siyah ojeleri de (iyice yıpranmışı makbuldür) unutmamak lazım. Emo'lar pek saat takmaz. Ama en önemli aksesuvarınız, şiirlerinizi yazdığınız günlüğünüz olmalı. Ne zaman bir emo görseniz karşılıklı defterlerinizi açmalı ve birbirinize hüzün dolu şiirler okumalısınız.

Dövmeleriniz, tercihen de yıldız dövmeleriniz olmalı. Dövmeleri ömür boyu taşıyacak olmanız sizi korkutmasın. zaten ölene kadar emo olacaksınız. Ya da bir iş bulana kadar! Hangisi önce olursa. Dudağınızda mutlaka bir piercing olmalı. Piercing'in her türü makbuldür ama dudakta bir halka, ya da alt dudak altında bir labret kadar haysiyetlisi yoktur. İçinizdeki acıyı dışınıza da yansıtın. Ve asla, ama asla, göbekte piercing ibişliğine bulaşmayın.

NASIL HİSSETTİĞİMİ BİLMİYORUM

Duruşunuz da, üzerinizde taşıdıklarınız kadar önemli. Konuşurken poponuzu çimdikliyorlarmış gibi acılı bir ses tonu kullanın ve daima yere bakın. Daima sorunlarınızdan bahsedin ve mümkünse bu sorunların en azından birinin çözümünü Death Cab for Cutie albümlerinden birinde bulduğunuzu anlatın. Şeker gibi bir aileniz olsa bile sizi nasıl anlamadıklarından yakının. Hatta bu "kimse beni anlamıyor" duruşunu tüm arkadaşlarınız, sizi tanıyan herkes için genişletebilirsiniz. Hiçbir şekilde mutlu olduğunuza dair bir ipucu sergilemeyin; mutluysanız Emo değilsiniz demektir! Bambi'nin annesinin öldüğü sahneyi düşünüp buna uygun bir ifade takınabilirsiniz. Her an ağlamaya hazır bir ifade, büyük bir artıdır.

Biri "nasılsın?" diye sorarsa şu cevaplardan biri uygun olacaktır: Boş, üzgün, buruk, kayıp, mesafeli, kederli, kasvetli, acıklı, hüzünlü... Ya da cevapların en haysiyetlisi olarak "nasıl hissettiğimi bilmiyorum". Ancak bu jokerdir, çok gerektiğinde kullanın. Bu kederli hallerinizin bir fotoğrafını çekin, ama daima kendiniz çekin ve yüzünüzün bir kısmı görünmesin. Sonra bu fotoğrafları deviantart ya da MySpace sitenizde yayınlayın.

Emo tarzı kıyafetlerin özünde, moda olan giyim tarzından uzak olması gerekir. Emo, genellikle toplumdan tamamen kopuk bir türdür ve bu durum kıyafetlere de yansımalıdır. Emo tarzını yakalayanlar kendilerini toplumdan dışlanmış gördükleri için giydiklerinde bit uyum aramaz, kıyafetlerin eskimesinden ya da onlara küçük gelmesinden dert yanmazlar. Ancak popüler kültür, müziği nasıl evlat edindiyse bu görünümü de evlat edinmiş durumda. Artık en tiki markaların bile emo tarzına yakın kıyafetler çıkardığını, en cicoz tiplerin bile emo'ya özendiklerini görebiliyoruz. Sanırız burada tavrınızı konuşturmanız gerekecek.

dream dergi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://aftertherain.yetkin-forum.com
 
Emo Nedir? Genel Özellikleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Parapsikoloji Nedir?
» Gotik Nedir?
» Astroloji Nedir?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Düşler Konuşursa :: Tarz & Stil Alanı :: Emo-
Buraya geçin: